Olivae Nesti Dante - оливкове мило
Оливкова олія основа середземноморської кухні, компонент багатьох косметичних засобів для догляду за шкірою, волоссям і тілом. Популярність оливкового масла зберігається кілька століть не тільки в Італії, Греції та Іспанії, але і у всьому світі. Оливкова олія, назване Гомером «рідким золотом» широко використовувалося ще древніми греками для косметичних процедур по догляду за шкірою і для лікування ран. Оливкове мило - пізніший винахід. Вважається, що перше мило, виготовлене на основі оливкової олії, з'явилося у Франції, в 6-му столітті і було зроблено шляхом змішування оливкової олії з каустичною содою.
Мило з оливкової олії багате на вітаміни А, Е і бета-каротином.
Будучи антиоксидантом, оливкове мило відмінно підходить для омолодження клітин шкіри, покращуючи її еластичність. Чисте оливкова мило дуже популярно серед людей з усіма видами захворювань шкіри. Воно рідше викликають шкірні реакції, ніж мило, вироблене в хімічних лабораторіях
Гімном на честь масла оливи можна назвати нову колекцію мило на основі оливкової олії з трьох різних провінцій Італії: Апулії (Pigula), Сицилії і Тоскани.
- Оливкова олія із Апулії або Puglia на італійському. Ця область на південному сході Італії - каблук «італійського чобота» - найбільший постачальник оливок в країні. В Апулії знаходиться 240 тисяч оливкових ферм, де росте близько 50 мільйонів дерев. Велика частина всіх оливкових дерев належить до одного з чотирьох сортів: корантіна, франтойо, оліарола і леччіно. Плоди цих дерев змішуються в різних пропорціях для приготування оливкового масла. Італійське оливкова олія з Апулії характеризується різким фруктовим смаком. Це результат того, що оливки збирають в січні, коли вони вже повністю дозріли, і їх кислотність на найвищому рівні. На його основі зроблено мило Olivae di Puglia
- Сіцілійське оливкова олія. Багато сицилійські сорти оливок призначені для їжі, а не для виробництва оливкової олії. Найвідоміші різновиди: Белла ді Спанья, Санта Агостіно і Санта Катерина. Всі вони збираються зеленими, потім лежать до тих пір, поки не потемніють до темно-фіолетового або чорного кольору. Сіцілійське оливкова олія особливе адже на Сицилії 300 сонячних днів в році, тому якість масла, його фактура, насиченість і колір перевершують аналогічних побратимів з центру і півночі Італії. На його основі зроблено мило Olivae di Sicilia
- Оливкова олія Тоскани. Вирощуванням оливок займалися спочатку монастирі, зокрема широко поширений орден Бенедиктинців, потім вільні міста-держави (де були видані навіть спеціальні закони, що охороняють оливкові дерева), і, нарешті, аристократичні родини Тоскани - Медічі, Габсбурги Лотарингские. Остаточно традиція вирощування оливок склалася в Тоскані в 19 столітті. У Тоскані вирощуються унікальні сорти оливок: серед них Франтойо (Frantoio), густе, кольору рідкого золота з зеленими відблисками, з легким ароматом свіжих фруктів і мигдалю. Оливки збирають в ручну в жовтні, коли вони ще зелені, і кислотність у них низька. Тосканське оливкова олія використано для приготування мила Olivae di Toscana
Натуральне мило Nesti Dante зроблено тільки з рослинних масел, отриманих з різних сортів оливи, відповідно до веганські принципами, без іспитиній на тварин. Без парабенів, агресивних компонентів, приготовлено за старовинними котоловим технологій варіння мила з любов'ю і турботою.